Mapress

Met Geberit Mapress C-staal biedt Geberit een economisch verantwoord alternatief voor verwarmingsinstallaties, koelinstallaties, sprinkler- en bluswaterleidingen en persluchtinstallaties.

mapressDe Geberit Mapress C-staal systeembuizen zijn gemaakt van ongelegeerd staal. Aan deze buizen worden uitzonderlijk hoge fabricage-eisen opgelegd en ze zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: uitgerust met een beschermmantel in witte kleur, of uitwendig verzinkt. Voor natte sprinkler- en bluswaterleidingen en persluchtinstallaties biedt Geberit daarnaast ook Geberit Mapress C-staal systeembuizen aan die in- en uitwendig verzinkt zijn.

De Geberit Mapress C-staal buizen met ommanteling van polypropyleen bestaan in de buisdiameters 12 tot 54 mm. Ze zijn bijzonder geschikt voor optisch onopvallende opbouw. Beschermd door een uitwendige verzinking zijn er Mapress C-staal buizen zonder ommanteling in buisdiameters van 12 tot 108 mm.

Mapress is een merk van Geberit.

Als mondiaal georiënteerde onderneming is Geberit de Europese marktleider in de sanitaire technologie. Sinds de oprichting in 1874 behoort het bedrijf tot de pioniers van deze bedrijfstak en geldt als een echte trendsetter op het gebied van complete systeemoplossingen.

Geberit heeft verkooporganisaties in 41 landen. Het zwaartepunt van de omzet ligt in de Europese hoofdmarkten met sterke groeimogelijkheden in Centraal- en Oost-Europa, Frankrijk, Groot-Brittannië, Scandinavië, Noord-Amerika, China, India en Zuidoost-Azië. De markten in Azië en Noord-Amerika worden bewerkt met producten die aan de regionale behoeften aangepast zijn. Hiervoor zijn er lokale competentiecentra in Shanghai (China) en in Chicago (VS) opgericht. De onderneming exploiteert 16 productielocaties in zeven verschillende landen. De belangrijkste productieondernemingen bevinden zich in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk.

Het productenassortiment is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovaties. Het omvat de divisies sanitaire systemen (installatiesystemen, spoelreservoirs en binnenwerk, automatische kranen en spoelsystemen, afvoergarnituren, douche-wc) en leidingsystemen (afvoer- en toevoersystemen). Geberit producten zijn innovatief en milieu-efficiënt, hebben een lange levensduur en bieden zowel voor onze klanten als voor eindconsumenten vele voordelen. De onderneming heeft in het jaar 2011 in de 25 eigen opleidingscentra in Europa en overzee, circa 30.000 installateurs maar ook architecten opgeleid om te werken met Geberit producten en softwaretools.

In het jaar 2013 realiseerde de groep Geberit 2,3 miljard CHF omzet. Het bedrijf heeft wereldwijd ca. 6.200 medewerkers in dienst. Sinds 1999 is de in Jona/SG gevestigde onderneming beursgenoteerd; in 2013 de Geberit aandelen werden toegevoegd aan de SMI (Swiww Market Index).

 

Videos

Installatievideo Mapress (En)

 

Productgroepen bij Carnoy: