Schenking radiatoren

Carnoy schenkt meer dan 200 radiatoren aan de slachtoffers van de overstromingen.

Afgelopen maandag 16 mei 2022 mocht de Vereniging ‘Brandweer Kortrijk Helpende Handen” meer dan 200 nieuwe radiatoren van de firma Carnoy uit Gent in ontvangst nemen.  Zij zullen de komende maanden hun bestemming krijgen bij de slachtoffers van de overstromingen van juli 2021.

 

‘Brandweer Kortrijk Helpende Handen’

Initiatiefnemer van dit collectief is Juan Herrero, beroepsbrandweerman in Kortrijk.
10 maanden na de waterbom trekt hij nog altijd,  samen met zo’n 200 vrijwilligers geregeld naar Trooz.
Daar hebben ze intussen meer dan 230 huizen klaargemaakt voor heropbouw.
Weekend na weekend halen vrijwilligers de pleister van de muren, breken ze de bekleding van de plafonds af, halen ze vloeren uit en reinigen ze kelders. Enkel zo kunnen de woningen verder uitdrogen, om dan in een latere fase gerenoveerd te worden.  
Daarnaast konden we al een paar weekends rekenen op vaklui die de ondergelopen verwarmingsinstallaties herstelden en terug aan de praat kregen.

 

Carnoy – groothandel voor de verwarmingsinstallateur

Dit mooie initiatief werd opgepikt door Carnoy Verkoop in Gent. Deze groothandel in buizen en materialen voor de professionele verwarmingsinstallateur ging op zoek naar wat zij konden doen.
Zo kwamen ze op meer dan 200 radiatoren uit hun voorraad, die ze schenken aan Helpende Handen. Dit vertegenwoordigt een bedrag van zo’n 25.000€
Alain De Bosscher (Carnoy): ‘Een aantal van onze radiatoren verlaten ons gamma. Het leek ons zonde om die weg te doen, terwijl we weten dat er in het zuiden van ons land nog zoveel ellende is.
We dragen het initiatief van Helpende handen een warm hart toe. Ongelofelijk hoe er in een land als België nog steeds dergelijke taferelen afspelen. We zijn bijna een jaar verder en toch leven mensen in onwaardige omstandigheden of is hun woning nog steeds onbewoonbaar.
We hopen dan ook dat deze donatie een goeie bestemming krijgt en tegen de herfst dit jaar vele gezinnen kunnen verwarmen. ‘
De firma zorgt voor het nodige vervoer naar een opslag in Trooz – er wordt gerekend op 3 transporten. Vanuit die opslagplaats kunnen ze dan in de komende maanden verder verdeeld worden naar de woningen.

 

Radiofragment Radio 2 Oost-Vlaanderen

 

Made-in Oost-Vlaanderen