Viega - Megapress

Geperst dikwandig staal - nu nieuw in voorraad

Van diameter 1/2" tot 4" nu in voorraad!

Vind de artikelen van Megapress terug in onze webshop

 

Eén systeem voor alle situaties.

Viega Megapress is het perssysteem waarmee zelfs dikwandige stalen buisleidingen kunnen worden geperst. De om de buis gevormde fittingen van het staalmateriaal 1.0308 met zink-nikkelcoating garanderen daarbij de hoogste kwaliteit, robuustheid en daarmee natuurlijk ook duurzaamheid. Stalen buizen conform NBN EN 10255 in draadbuiskwaliteit en conform NBN EN 10220/10216-1 en NBN EN 10220/10217-1 in ketelbuiskwaliteit in de afmetingen ⅜ t/m 4 inch kunnen met het Viega Megapress-systeem veilig en betrouwbaar worden verbonden.

 

 

  

Tot 60% sneller klaar!

De verbinding van de stalen buizen met Viega Megapress is in slechts enkele stappen gemaakt. Eenvoudig de stalen buis op maat snijden, ontbramen, reinigen en de insteekdiepte van de fitting overbrengen op het buiseinde (afb.1). De fitting vervolgens op de buis steken en persbek of persring erop zetten (afb.2). Megapress-fittingen van ⅜ t/m 2 duim met behulp van een Viega persmachine (afb.3).

 

Viega Megapress/Megapress S – voor de industrie en de installatiebouw.

Bij de installatie van buizen in de industrie is er heel veel waarop moet worden gelet. Of het nu om koel-, verwarmings-, sprinkler-, perslucht of stadsverwarmingsinstallaties gaat – elke toepassing brengt eigen eisen met zich mee die snel grotere dimensies aan kunnen nemen. Viega Megapress/Megapress S biedt in alle gevallen een aantal voordelen die het beslissende verschil maken.

Met de nieuwe Megapress S-maten van ⅜ t/m 2" kunnen nu ook dikwandige stalen buizen in blok- en stadsverwarmingsinstallaties worden geperst. De persfittingen kunnen vanaf de ingang in gebouwen voor primaire en secundaire circuits bij indirecte aansluiting evenals voor systemen met directe aansluiting worden toegepast. Het toegepaste ronde FKM-dichtelement is geschikt voor bedrijfstemperaturen tot maximaal 140°C. De nieuwe Megapress S maten (tot 2") voldoen aan de hoge eisen van het werkblad AGFW FW 524.

 

 

 

Brochures

PDF-pictogram766726_prospekt_megapress_befl_net.pdf

PDF-pictogramtf_megapress_nl.pdf

 

Redenen voor Megapress

  • Economisch door tot 60% minder montagetijd bij de verbinding ten opzichte van lassen bij maten van ⅜ tot en met 2" en tot 80% bij maten van 2½ t/m 4".
  • Absoluut brandveilig, aangezien bij de koude perstechniek geen vlammen of rookgas ontstaan.
  • Geen extra benodigde tijd en kosten voor beschermende maatregelen om brand te voorkomen.
  • Viega SC-Contur in alle Megapress-fittingen, per ongeluk niet geperste verbindingen vallen bij een dichtheidscontrole onmiddellijk op.
  • Universeel te gebruiken. Perst dikwandige stalen buizen in de nominale aansluitdiameters van ⅜ t/m 4 duim en onafhankelijk van de vraag of de buis naadloos, gelast, zwart, verzinkt of epoxyharsgecoat is.
  • Dankzij de innovatieve Pressgun-Press Booster kunnen voortaan ook stalen buizen met de maten 2½, 3" en 4" krachtgesloten worden verbonden.

 

Tools

Zin in een test? Contacteer ons! Wij hebben de nodige tools hiervoor beschikbaar in alle maten!